Svenska   In English
Lagar för bröllop i Thailand

Om lagar för bröllop i Thailand

Vem som helst kan förstås arrangera en vacker bröllopsceremoni i Thailand utan thailändska lagliga dokument. Man kan ju ta hand om det lagliga hemma i Sverige. Detta kan dock inte klassas som ett verkligt bröllop i Thailand och om det är viktigt för dig att en verklig vigsel sker på plats så ska du noga undersöka de lagar och förordningar som gäller innan biljetter och hotell bokas. Det enklaste är att kontakta Thailands svenska ambassad men man kan också få stor hjälp från bröllopsarrangörer som arbetar på plats och som vet vad man måste ta hänsyn till inför sin vigsel.

Pappersarbete

När du kontaktar Thailands svenska ambassad så kommer du att kunna få hjälp med de papper som krävs för att man ska kunna viga sig lagligt i Thailand. För det första så måste du se till att du fyller i all dokumentation som krävs. Dessutom så måste legala papper översättas till Thailändska av en certifierad översättare och efter detta så ska alla papper stämplas med en officiell stämpel som fås på plats. Om du redan är i Thailand så kan du vända dig till den svenska ambassaden i Bangkok och ta hand om allt på plats.

När alla papper är i ordning

När alla papper är redo och stämplade, det låter som tidskrävande men det hela kan bli klart på några dagars tid, så är det dags att presentera dokumentationen lokalt där du vill gifta dig. Om du till exempel vill gifta dig på Koh Samui så kan du vända dig till den lokale Amphuren som är ett slags legalt vittne. Det är den som har titeln Amphur som kommer att presentera dokumentationen på bröllopsdagen och se till att du får ett Thailändskt bröllopscertifikat.

Översätt certifikatet

När du väl har fått ditt Thailändska bröllopscertifikat så måste detta översättas till svenska för att vara giltigt i Sverige. Du måste återigen se till att få en översättning som är certifierad och godkänd av svenska myndigheter. Detta kan man även göra i Sverige men det ska inte vara några problem att få det utfört i Thailand. Se till att dubbelkolla att ditt vigselcertifikat verkligen gäller i Sverige och att den dokumentation du tar med dig hem är komplett.

Ta hjälp av proffsen

Egentligen är det inte så komplicerat att ordna med en laglig vigsel i Thailand men det är klart att det kan vara skönt att låta någon som talar språket och som kan alla myndigheter och adresser ta hand om jobbet. Oavsett vilken ort du planerar att gifta dig på så ska det finnas bröllopsorganisatörer som kan ta hand om hela bröllopspaketet. De vet precis vad som krävs och de kan också se till att allting ordnas i tid så att du kan slappna av och se fram emot ditt bröllop i Thailand.

Dela:

Annonser