Svenska   In English
Smekmånad i Thailand

Smekmånad i Thailand

Hur länge ska en smekmånad i Thailand vara? Den som har varit med om den kommer antagligen att svara för evigt! Enligt många så är detta land paradiset på jorden med kritvita stränder där ingen någonsin tycks ha satt sin fot och en värme som läker själ och kropp. Ett bröllop i Thailand bör förstås följas av en ordentlig semester på plats. Det går att stanna på en ort eller resa omkring för att få uppleva mer. Vad som blir bäst beror förstås på den budget man har och om barn kommer med på resan.

Ett Thailändskt äventyr

Äventyret i Thailand börjar redan innan vigseln då ni kan förbereda er med massage, sköna bad, vandring och dopp i vattenfall, eller långa promenader längs kritvita stränder. Det finns Thailändska resmål som drar färre turister och som kan erbjuda känslan av öde natur vilket många uppskattar. När det blir dags för smekmånaden så kanske en del av gästerna åker hem eller blir kvar på orten där ni gifte er. Själva tar ni tåg, flyg, bil eller buss till nationalparker, bergsbyar, regnskogar och storstäder där djur- och naturupplevelser blandas med shopping och kulinariska upplevelser på restauranger som serverar allt från Asiens delikatesser till svensk husmanskost.

Rid på elefanter, ta i ormar som är livfarliga, se thaiboxning, testa yoga, dansa på stranden i månskenet, dyk, snorkla, paddla kanot eller spela golf på en proffsbana… Det här är bara några exempel på de äventyr som väntar er efter ert bröllop i Thailand. Det är upp till er vad som ska upplevas men tänk på att vissa orter lämpar sig bättre för en viss typ av aktiviteter än andra. Diskutera med en erfaren bröllopsorganisatör för att komma fram till var vigseln bör förläggas och vad ni vill göra och uppleva efter detta.

Resa med barn

Då man tar med sig barn så kan man förstås inte planera in en smekmånad med vandring och övernattning i bergen. I detta läge så bör man hellre försöka finna en lösning där det ingår spännande aktiviteter såväl som säkra bad och barnanpassade aktiviteter. Vad gäller barnpassning så kan detta givetvis ordnas på plats så att paret som just gift sig kan få lite egen tid. Här kan det dock vara bra att ta med sig en släkting som inte har något emot att ta med barnen till stranden en stund så att de nygifta eller omgifta föräldrarna får lite extra sovmorgon.

Unika upplevelser

Thailand är fullt av unika upplevelser. Om ni gifte er på en elefant så kanske bad med elefanter inte verkar så originellt, men när ni väl kommer hem till Sverige så får ni nypa er i armen för att bekräfta att det hela faktiskt var på riktigt. (Nyper man sig i armen några dagar efter smekmånaden i Thailand så upptäcker man ofta solbränna som fjällar vilket uppenbarligen bevisar att man var där.) Att gifta sig i Thailand är att ha chansen till en smekmånad som innehåller allt som behövs för att skapa en extraordinär upplevelse som man bär med sig i hjärtat som en dyrgrip för resten av livet.

Dela:

Annonser