Svenska   In English
Brollop med gaster

Bröllop i Thailand med gäster från Sverige

Den som funderar på att gifta sig i Thailand kanske backar på grund av att man upplever att det då inte kommer att bli möjligt att ha familj och vänner på plats. Visst, man kan inte kräva av vänner och familj att de ska resa till Thailands stränder bara för att vara med om en vigsel men många blir förvånade då de inser att detta faktiskt inte är så omständligt att arrangera som man först hade kunnat tro. Det viktigaste är att man planerar i god tid och att man för en öppen dialog med de som man gärna vill se vid vigseln i Thailand.

Planera händelsen

För att kunna ta med sig gäster från Sverige till ett bröllop i Thailand så måste man förstås annonsera om detta i god tid. Många kanske har råd med denna resa men först efter ett halvår eller år, och då får man ta hänsyn till att det kanske kommer att dröja lite längre innan man står där på stranden omringad av nära och kära. Tänk noga igenom vilka som ska bjudas med. Om man bjuder för många på en gång så kan det blir en vild diskussion om när det hela ska ske och annat som kanske inte känns så trevligt. Det viktigaste är ju för det mesta att föräldrar och syskon kommer så det räcker bra att ta upp saken med dessa för att sedan bjuda in andra då man redan har beslutat om datum och plats.

Budget

När man åker ett större sällskap så kan man faktiskt spara pengar på resan. Det är inte ovanligt med grupprabatter och det särskilt då man åker till platser i Thailand där det är vanligt med bröllop för turister. Ni kanske inte kommer att ha råd att bo på lyxhotell men det finns bungalows och mindre hotell som ligger alldeles vid stranden. Det betyder att alla gäster kan bo på samma plats och bara ha några fotsteg till platsen på stranden där ni vill knyta era band. I Thailand så drar man nytta av priser som ligger lågt om man jämför med priser i Sverige. Bröllopet kan alltså bli billigare än vad det hade blivit hemma i Svedala. Dessutom så kan man ju påpeka att man hellre än en dyr bröllopspresent ser att familjen köper flygbiljetter och kommer med på resan.

En vacker ceremoni

Då man har tagit med sig gäster från Sverige till en vigsel i Thailand så handlar det inte längre bara om två människor som vill ha en exotisk och annorlunda upplevelse. Nu gäller det att beakta hur gästerna kommer att trivas. Se till att bröllops-organisatören är medveten om de behov som föreligger. Att gifta sig på elefanter kanske kan fungera, men Moster Siv och Farbror Gerard måste ha sittplatser för att uppleva att ceremonin är vacker och harmonisk, och då är det kanske inte tal om sittplatser på elefantryggen…

Dela:

Annonser