Svenska   In English
Destinationer i Thailand för bröllopet

Destinationer i Thailand för bröllopet

För många så är Thailand ett land med vackra stränder och exotiska djur men faktum är att det finns så mycket mer än turkost vatten och elefanter att se i detta land. När du planerar ett bröllop i Thailand så ska du fundera en stund på vilken ort som kommer att passa bäst. Om vigseln ska följas av en smekmånad där det kanske blir möjligt att resa runt så behöver du ju inte lägga själva bröllopet på en plats bara för att du så gärna vill se den. Tänk mest på den miljö du vill se omkring din bröllopsceremoni och gå på detta.

Numera så finns det möjlighet att gifta sig på många olika orter i Thailand men kom ihåg att det lagliga måste skötas via den svenska ambassaden och att du eventuellt måste infinna dig i en större stad som Bangkok för att ta hand om detta innan vigseln. Om du kontaktar en bröllopsorganisatör så får du hjälp med allt det lagliga samt det praktiska som krävs för att ditt bröllop i Thailand ska bli så lyckat som du drömmer om.

Bangkok

Låter det spännande att gifta sig i Bangkok? Klart att det gör! Det här är staden där moderna shoppingcenter står sida vid sida med traditionella Thailändska miljöer. Staden erbjuder många vackra platser där du kan uppleva ett unikt bröllop. Det finns gott om lyxiga hotell, och från Bangkok så är det mycket enkelt att arrangera resor till andra delar av landet för en spännande smekmånad.

Chiang Mai

Om du inte hade tänkt dig en vigsel i solnedgången på stranden så kan norra Thailands skogar och berg vara ett bättre alternativ. I Chiang Mai så befinner du dig bland magiska kullar och vyer som du tidigare bara sett på bild. I norra Thailand så kan man ge sig ut på vandring för att upptäcka lokala byar och kulturer som tycks vara helt opåverkade av västvärldens ideal och traditioner.

Chiang Rai

Ett annat alternativ för ett bröllop i Norra Thailand är staden Chiang Rai som har så många intressanta platser där man kan se det liv som lokala kulturer har levt och fortfarande lever. Den här staden ligger i den Thailändska provins som ligger längst i norr och det går att ge sig ut på båtturer på Mekongfloden härifrån.

Hua Hin och Cha Am

I denna stad finner vi palatset Maruekatayawan. Omgivningarna är otroligt vackra och det tar bara några timmar att komma hit med bil eller buss från Bangkok. I Hua Hin så finns det kungliga palatset och detta kan bli en fin bakgrund till er bröllopsbild.

Khao Lak

Nu har vi tagit oss till den vackra stranden och allt det fantastiska som gömmer sig under ytan. Till det ovanligare hör att gifta sig i snorkel men omkring Similan och Surin öarna så kan man verkligen uppleva att det kanske vore fint med en vigsel i båt. Lam Ru är en nationalpark som bör upptäckas och det finns förstås gott om prisvärda hotell vilket gör det mycket bekvämt att ordna med en bröllopsresa för hela familjen. Ta kontakt med en lokal bröllopsorganisatör och fråga vilken strand som skulle kunna tänkas passa bäst för en privat bröllopsceremoni.

Koh Samui

Koh Samui har allt! Här kan du bada, snorkla, dyka, golfa, rida på elefanter och givetvis gifta dig. Det finns gott om avsides stränder där man i stort sett kan vara själva då man knyter sina band i solnedgången. Samtidigt så finns det gott om aktiviteter och shopping för en spännande smekmånad som man aldrig glömmer.

Krabi

Omkring Krabi så kan man klättra på klippor, dyka, snorkla eller bara slappna av på den kritvita stranden. Här finns det många intressanta platser för ett bröllop i Thailand som blir precis som du hade tänkt dig. Vattnen är kristallklara och stränderna är romantiska både under dag- och nattetid. Krabi är helt klart ett fantastiskt val för en bröllopsceremoni.

Pattaya

Regnskog, stränder och kulturella platser som inte liknar något som du har sett i Sverige – det här är Pattaya som blivit så populärt som destination för giftemål i Thailand. Pattaya ligger bekvämt nära Bangkok vilket innebär att du kan ordna med resor till andra platser i landet utan för mycket stök och bök. Många väljer dock att bli kvar i Pattaya under hela bröllopssemestern för att platsen ger den ro och de utmaningar som man är ute efter.

Phuket

Phuket är känt för ett vibrerande nattliv. Om ni tar med er ett helt gäng kompisar så är detta ett riktigt bra val av plats för vigsel i Thailand. Hit kommer det turister från hela världen och tempot är mycket högt. Njut av vackra vyer och möjligheten till många aktiviteter både innan och efter ditt bröllop i Thailand.

Dela:

Annonser